Agenda

Concert & e-tickets


Datum: 2 oktober 2022, aanvang 15.00, entree € 12,50

Plaats: Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht

Concert 'Utrecht - een muzikaal verhaal'

- Concert in kader van het stadsfeest Utrecht 900 jaar -

In dit concert zingt Quasi Niente muziek van componisten die een link hebben met de geschiedenis van Utrecht. Het gaat om Nederlandse componisten, geboren, getogen of werkzaam geweest in Utrecht. Het repertoire omvat ook muziek van componisten van buiten Nederland die in hun leven een bezoek aan Utrecht hebben gebracht en op wie de mooie stad grote indruk heeft gemaakt. U kunt luisteren naar liederen van o.a.: Verheij, Sweelinck, Cuypers, Andriessen, Wagenaar, Manneke, Brahms, Saint-Saens, en Poulenc. Liederen die soms innemend expressief zijn, dan weer rustgevend verstild.

We zingen met name 19e en 20e-eeuwse composities. Zo zingen we onder meer Sonnet van Hendrik Andriessen, die een tijdlang organist was van de Sint-Catharinakathedraal en directeur van het Utrechts Conservatorium.
Zijn zoon Jurriaan Andriessen studeerde Bij Willem van Otterlo aan het Utrechts Conservatorium. Van hem brengen we Three fishers ten gehore.
Verder staat het lied Calme des nuits van Johan Wagenaar op het programma. Wagenaar is geboren in Utrecht, en was onder meer dirigent van het Toonkunstkoor, organist van de Domkerk, en eredoctor van de Universiteit Utrecht.
Van Anton Verheij zingen we Salve Regina; deze componist dirigeerde een enkele keer het Utrechts Stedelijk Orkest.
Hubert Cuypers is dirigent geweest van het Utrechtse Palestrinakoor. Van hem staat het Nachtliedje op ons programma.
Maar ook Johannes Brahms heeft banden met Utrecht. Van hem is de uitspraak: "Musizieren tue ich weiter nur in Utrecht", na een negatieve ervaring in Amsterdam. Van hem klinkt het lied Alle meine Herzgedanke.

De prachtige, sfeervolle a capella koorwerken, worden afgewisseld met muzikale intermezzi (soli) door Barbara Nikulina en Dick Groenland, beiden begeleid door Aartjan van Pelt op de piano. De Oekraiense jonge talentvolle zangeres Barbara Nikulina vluchtte voor de oorlog in Oekraine naar Utrecht, en wij zijn enorm blij met haar bijdrage aan ons optreden in het kader van Utrecht 900 jaar: Stad zonder muren..Samen zijn wij Utrecht!Kaarten koop je hier:

Klik op: Ja, ik wil graag een kaart/kaarten kopen voor dit concert!

Bestelling van de kaarten verloopt via Ticketkantoor en uiteraard via een beveiligde omgeving. De betaling verloopt binnen uw eigen bankomgeving. De elektronische betaling wordt uitgevoerd door Mollie Payments. Die naam kunt u dus aantreffen op uw bankafschrift. U kunt vervolgens na aanschaf van uw kaarten direct digitaal uw e-ticket(s) downloaden en via mail ontvangen. U kunt uw e-ticket(s) naar het concert uitgeprint of gewoon op uw smartphone meenemen. Wij scannen dan bij aanvang van het concert uw e-ticket. Welkom bij ons concert!

Kaarten kopen kan ook hieronder:

 

Kom bij ons zingen

Wij zijn momenteel op zoek naar een tenor en een lage bas

>>>meer informatie

 

Onze sponsoren:

Gemeente UtrechtElise MathildefondsCarel Nengerman Fonds