Zingen bij Quasi Niente

Tijdens onze repetities werken we in een gezellige sfeer op een serieuze manier aan het repertoire. Er wordt van de koorleden verwacht dat ze thuis oefenen. Op die manier hoeven we niet alleen maar met het zingen van de juiste noten bezig te zijn, maar kunnen we werken aan mooi maken van een stuk.

De geringe omvang van de stemgroepen (vijf zangers per stemgroep) en het niveau van de stukken vraagt van ons als leden een stevige koor- en/of zangervaring; we zijn in staat om ons de muziek thuis eigen te maken. Vanuit die basis ligt de nadruk tijdens repetities en uitvoeringen op de interpretatie. Met onze dirigent, Jacqueline Hoekstra, nemen we de tijd om een stuk te begrijpen en in te voelen, om vervolgens in klank om te zetten wat het stuk wil zeggen. Bij de repetities worden we ondersteund door onze pianist/repetitor, Aartjan van Pelt.

Onze dirigent legt veel nadruk op het verbeteren van klank. Ze doet dat door ons tijdens de repetities diverse oefeningen te geven. Soms splitsen we ons op in kleinere groepjes (kwartetten, octetten etc.), waarmee we stukken zingen.

We repeteren op een mooie locatie in de Utrechtse binnenstad vlakbij de Oudegracht.

Onze uitvoeringen zijn op heel verschillende plekken, zoals in de Lutherse kerk, Willibrordkerk, Pieterskerk, kerkje Blauwkapel, bij de Night of Light in de Dom, in het Bartolomeus Gasthuis, verzorgingshuis t Gilde, en de Helden.

Eén keer per jaar, meestal in het voorjaar, hebben we een koordag -de laatste jaren op een mooie plek in Zeist- en werken we aan onze zangtechniek.

Spreekt dit alles je aan en lijkt het je leuk om een keer met ons mee te zingen of te komen luisteren, neem dan contact op met ons door op de knop Contact hiernaast te klikken.

Dirigent gezocht

Met ingang van 1 september 2019 zoeken wij een nieuwe dirigent

>>>meer informatie

Kom bij ons zingen

Wij zijn momenteel op zoek naar een tenor en een bas

>>>meer informatie

Optredens

19 januari, ca. 21.30 uur Domkerk, Utrecht Voorproefje van ons nieuwe programma

>>>meer informatie

Night of Light

Onze sponsoren:

Gemeente UtrechtElise MathildefondsKF HeinfondsCarel Nengerman Fonds